Uitgeverij de Kandelaar

Het Boek voor onze Tijd CD-ROM

Cover van Het Boek voor onze Tijd CD-ROM

Auteur: F.W. Schwartz

Uitgever: Uitgeverij de Kandelaar

Pagina's:

Jaar van uitgave: 2009

ISBN: 9789080725959

Prijs: € 15,30

Deze CD-Rom bevat de digitale versie van het oorspronkelijk in 1872 voor het eerst verschenen werk 'Het Boek voor onze Tijd', een verklaring van het Bijbelboek 'Openbaring'.

De schrijver, F.W. Schwartz, toont in dit boek aan dat de kerkgeschiedenis vooraf is opgetekend in het laatste boek van het Nieuwe Testament. Hij verklaart de indeling van de Openbaring en neemt de lezer aan de hand bij de verklaring van de Bijbelse beeldspraak, die zo veelvuldig voorkomt, door Schrift met Schrift te vergelijken.

Resultaat is een fascinerende reis door de kerkgeschiedenis en een ruime blik in wat de wereld en de kerk nog te wachten staat. Niet door te speculeren, maar door aan te tonen wat de Heilige Geest bedoeld heeft met de woorden en visioenen die de apostel Johannes op het eiland Patmos kreeg.

Het werk is door de uitleg van de Bijbelse beelden zeer geschikt voor Bijbelstudie, omdat vers voor vers behandeld wordt. Het levert een schat aan Bijbelkennis en inzicht aan hen die de moeite nemen het boek te bestuderen.

De digitale versie maakt het mogelijk te zoeken op beelden, woorden en teksten. De Bijbeltekst in Statenvertaling is in het programma geïntegreerd.